lördag 24 september 2016

Redovisning, utsikt och pizza




Igår började vi dagen med ett besök hos CEMADEC, den ideella förening som SV köper redovisningen av på plats. Härligt att se vilken ordning och reda och med vilken noggrannhet de sköter uppdraget. Exempelvis skriver alltid hela styrelsen (fem pers) på alla inbetalningar som vi skickar från Sverige och vid de månatliga styrelsemötena sker uppföljningar. Tryggt - särskilt i detta korrupta land.





Innan reseräkningar och kvitton på utlägg kommer till Controller-Carlos, har de passerat vår administratör på plats, Sucely Vasquez.






Ett besök på projektkontoret, som vi hyr av en hantverksförening (två studierum och en uteplats ingår i hyran) och det var dags för lunch hos Annas Familj. Underbart mottagande (alltid med kindpuss på höger kind) och god mat (en kycklinggryta).




Vi tog oss en siesta innan vi träffade alla samarbetsföreningarna, från San Juan och de tre bergsbyarna, representerade av resp ordförande och cirkelledare. Efter tre timmar inser vi än mer vilken betydelse projektet haft och vikten av förlängning; finns flera spår; cirkelledarutbildare, entreprenörskapet, utveckling av det lokala politiska arbetet, ungdomar...







Kvällen avslutade vi med otippat god - och stor! - pizza, det blir inga sena kvällar kan jag lova - inte undra på att vi är tidigt uppe.


Idag ska vi ta det lite lugnt, strida omkring och besöka kvinnornas försäljningsställe  är väl det viktigaste. Nu kaffe med den vidunderliga utsikten från verandan.

// Mia Ekegren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar