måndag 12 oktober 2015

I Cirkelns Mitt

Grunden för Studieförbundet Vuxenskolans engagemang i Kenya är att överföra den svenska formen för folkbildning och studiecirkeln (vi har mycket att lära ut men minst lika mycket att ta till oss från andra kulturer). Vi kan säga att vi exporterar svensk folkbildning som sedan anpassas till landsbygdsutveckling i Kenya.
För att cirklarna ska bli möjliga behövs cirkelledarutbildning. Det brukar vara populära tillfällen också i Kamusinde. Denna gång kunde Ing-Marie och Stefan L, som höll i utbildningen, börja med 21 deltagare - vid den festliga avslutningen kunde vi räkna in 30 deltagare - det tillkom fler hela tiden.




Under tiden passade vi på att märka de böcker vi köpt in med SV-loggan. Barnen skockades runt oss. Vi försökte förklara för dem att biblioteket är en plats även för dem.
Det var särskilt en flicka  som var extra intresserad av böckerna. Jag lät henne läsa ur en av böckerna, hon läste ett helt kapitel för oss där på verandan. Det var en magisk stund som vittnade om Bokens betydelse även utanför det som är rena studiematerial.





En annan mycket speciell stund var när jag och Anna dansade och sjöng tillsammans med barnen i kokstugan. Klappa händerna var populär men Fader Abraham gjorde succé.



// Mia Ekegren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar